Görsel Sanatlar Tasarım ve Beceri Atölyemiz

15.10.2020 487

Millî Eğitim Bakanlığımızın güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesi; çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişimleri için okullarda Tasarım- Beceri Atölyeleri kurulmasını öngörüyor. Çocuklarımızın sahip oldukları yeteneklerle ilişkilendirilmiş becerileri, onlara pratik bir şekilde kazandırılabilmek için Tasarım-Beceri Atölyeleri çok büyük önem arz ediyor. Biz de 30 Ağustos Ortaokulu olarak görsel sanatlar tasarım ve beceri atölyemizi 2019-2020 eğitim öğretim yılında Bekilli Belediyesinin de katkılarıyla faaliyete geçirmiş durumdayız. Okulda verilecek görsel sanatlar eğitiminde, öğrencilerimizin görsel sanatlar ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmanın yanında, yeni bilgi ve beceri üretmelerini alışkanlık haline getirmelerini, görsel biçimlendirme yollarını kullanarak bireysel yeteneklerini keşfetmelerini, özgün sanatsal çalışmalar üreterek yaratıcılık ve estetik duygularını geliştirmelerini sağlamak hedefleri ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uygun bir şekilde atölyemizi tüm sınıf kademelerinde aktif bir şekilde kullanıyoruz. Bu standartları sağlamak adına yaptığımız işlemleri ve atölyemizin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Atölyemiz 50m² alana sahiptir,
  • Pencere bölmeye kartonpiyer uygulaması yapılmıştır,
  • Tüm atölyeye asma tavan uygulaması yapılmıştır,
  • Öğrencilerimizin kullanımı için tuval ve şövalye alımları yapılmıştır,
  • Yine görsel sanatlar dersi kullanımı için çeşitli malzeme alımları yapılmıştır,
  • Daha etkileşimli bir çalışma ortamı sağlamak için S masa, sekizgen masa ve dikdörtgen masalar yaptırılmıştır,
  • Atölyemizde öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımı ve saklama alanı için 16 adet dolap yaptırılmıştır,
  • Ayrı bir bölme ile lavabo alanı yapılmıştır,
  • 25 adet tabure alımı yapılmıştır,
  • Kalorifer peteği ahşap mobilya ile kaplanmıştır,
  • Daha iyi bir eğitim öğretim sağlayabilmek adına atölyemize projeksiyon sistemi kurulmuştur.

15-10-202015-10-202015-10-202015-10-202015-10-202015-10-202015-10-202015-10-202015-10-2020