Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete Yolculuğunun 85. Yıldönümü

14.11.2023 110

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 85. Yıldönümü Anma Programı, İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Çelenk sunma töreni ile başladı. Törene; Kaymakamımız Sayın Muhammet ÖZTÜRK, Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÇOBAN, Kurum Müdür/Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar, Öğretmenler, öğrenciler ve Vatandaşlarımız katıldı.       Kaymakamımız Sayın Muhammet ÖZTÜRK ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÇOBAN tarafından Çelenklerin sunulmasından ardından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihal saati olan 09.05’ te ilçe genelinde çalınan sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile bayraklar yarıya indirildi.      Çelenk Sunma Töreninin ardından Belediye Kültür Merkezinde Bekilli Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Anma programına geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Atatürk’ün hayatının anlatımı ve bugüne özel şiirler ve skeçler öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.      Son olarak çeşitli faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakamımız Sayın Muhammet ÖZTÜRK, Belediye Başkanı Sayın Mustafa ÇOBAN, İlçe Emniyet Amiri ve İlçe Jandarma Komutanı tarafından takdim edildi.